Oldalak

2013. május 8., szerda

Beszívott Micimackó és egyéb nyalánkságok...

A zúgás abbamarad. Ahogy kinyitom a szemem egy kisfiút látok hintázni. Nem, nem nem és nem! Ez nem lehet igaz! Milyen rendzavarás történ a százholdas pagonyban, hogy ide kellett jönnöm? Ez nem igaz. A kisfiú észrevesz, és bután bámul. Láthatólag összeszedi magát és megszólít:
- Hát te ki vagy? - Szavai csak enyhe fogyatékosságról árulkodnak. Bár azt is el tudom képzelni, hogy beszívott. Egy fa mögül egy sárga nyúl kacsázik elő:
- Te vagy az...az.. aki... azt... anyagot hozza. - Pislogás nélkül meredek a "nyuszira". Na, jó. Komolyan nincs esetleg valami ilyesmi hirdetés valamelyik újságban?:
"Mit tegyünk kedves utazók ha a százholdas pagonyban találjuk magunkat ami mellesleg úgy tűnik egy elvonó? Ingyenes tanfolyam..." - Pff... Ez nem igaz. Most mégis mit csináljak. Egy rózsaszín nem valami jól megrajzolt malac kevereg elő a fák közül. 
- Hejj, Micimackó gondolkozik! Baj van! Halljátok baj van! - Némán nézek a kis rózsaszín izére. Nekem ez sok. Malackának úgy tűnik nem, mert nekem ugrik és rángatni kezdi a lábamat:
- Gyere má', hallod? Baj van! Érted? - Lesokkolva hagyom hogy berángasson az erdőbe ami egy zöld paca, úgy tűnik nem volt szükség fákra. Kijutunk egy tisztásra, melynek közepén egy sárga medve ücsörög egy fatönkön, Kovács János feliratú barlangja előtt. Ez nekem sok. Nagyon sok. Egész gyerekkoromban ezzel etettek? Most komolyan! A maci felnéz rám:
- Méz.- Most ezzel mit kezdjek? Óvatosan bólogatok. Megint megszólal:
- Méz. - Megköszörülöm a torkom:
- Aha, biztos.- Rámnéz:
- Méz. - Soha életemben nem vágytam rá ennyire, hogy kiszedjen innen. Malacka pattog:
- Hallood!? Segítsé' má' elvinni Bagolyhó' majd az kikúrálja. Elég hamar rádöbbenek, hogy nincs más lehetőségem, mint hogy egy dagadt rajzolt medvével a kezemben( aminek mellesleg nem kicsi súlya van és nem egyszerű hurcolni, tekintev hogy nem érhetek hozzá, ugyebár?) keresek egy baglyot, aki általában a nagymamájáról mesél vagy az éltről filozofál... Kétségbeesésemben felnyögök:
- Aaron! - Malacka azonnal kapcsol:
- Azt még nem kóstoltam.. Katit meg Srekket szívtam már, de Aaront még nem. Adjá' má' nekem is..- Ha Aaron már a kórházban van és most röhögve nézi szenvedésemet tuti kinyírom. Jut eszembe pont ő mondta: "- Még jól jövök neked egyszer ha a Micimackóba csöppensz!" Hát igen szükségem lenne rá. Nagyon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése