Oldalak

2013. május 19., vasárnap

Az Utazók származása

Mivel nincsen valami jó hangulatom, inkább lehuppanok a földre. Aaron zavartan áll egyik lábáról a másikra. Elég idegesítő.:
- Tudod mit? Inkább ülj le te is! - Végignyúlik mellettem a füvön. A felhő nélküli égboltot bámulja. Lassan már én is kezdem unni. :
- Na, jó nyögd már ki végre! - Szemét továbbra is az égre de halkan mesélni kezd.:
- Egyszer volt, hol nem volt volt egyszer egy király. A XVI. században járunk. Ez a király volt az Utazók ősapja. Egyszer egy boszorkány megátkozta... - Most nincs hangulatom mesét hallgatni.
- Aaron, ez biztosan szép és jó, de azért majd felébresztesz ha történik is  valami? - Grimaszolva néz rám:
- Amy, ez a te történeted, legalább hallgasd végig! - Az eget nézem. Megint sóhajt, majd a kezeimet óvatosan megszorítja. Ránézek, ez elég nagy hiba, ugyanis még mindig elolvadok tőle. Pff...:
- Megígéred hogy végighallgatsz?
- Legyen neked gyereknap!
- Köszönöm!

 Ez az uralkodó boldog házasságban élt, s született neki két lánya és egy fia. Apjuk féltette őket saját magától a képessége miatt, amit még felesége előtt is titokban tartott. Sokszor nem értették a szolgálók, hogy honnan a sok a véres ruha, s ki az a cseléd aki olyan sokat időt tölt a királlyal. Edmund ( Mivel így hívták történetünk hősét) szerette a feleségét, de legalább ugyanennyire vonzódott akaratlanul segítőtársához is. ( Mert hát a cselédlány, kinek nevét eltemette majd 600 év, a király " Szőke Hercegnője" volt.) Rosalinda királynő egyszer rájött, hogy férje a személyzet egyik tagjával találkozgat, s kérdőre vonta. Edmund elmondta az igazságot, s mint ez később kiderült nagy hiba volt. Felesége megátkozta őt, és saját gyermekeiket: " Legyetek átkozottak, kik nem e földre valók vagytok! Átkom megtörik amikor eljön a LÁNY. Haja mint az ében, s különösen erős, de tiszta szívű. Ő lesz a kulcsa mindennek. Ő fogja eldönteni választásával a jó, s rossz közötti harcot. Rajta fog múlni Varázsvilág jövője! Ő lesz a kiválasztott!"  Most már tudjuk, hogy Rosalinda nem közönséges halandó volt. A király gyermekei közül csak a lányok örökölték az Utazás képességét, de a királynő átka, s a király halálhíre nagy port kavart Varázsvilágban.Ugyanis a királyné, amikor rádöbbent a cseléd szerepére, féktelen dühében leszúrta saját férjét. Végtelen csalódottságában, s mivel féltékeny volt még saját gyermekeire is( De őket nem volt szíve bántani), megalapította ezt az Intézetet, ahol összegyűjtötte a Varázsvilág színe javát. Ez az Utazók és az Intézmény (mely hétköznapi nevét mindig az adott kornak megfelelően változtatja) eredetmondája. Mi is úgy tekintettünk rá, mint egy régi, horrorisztikus mesére, s mint magyarázatra, hogy miért olyan vonzóak az Utazók a sötét oldal számára. Aztán jöttél te. - A történet tényleg érdekes, bár van néhány részlet amit nem értek:
- Ar, hogy érted azt hogy Rosalinda nem volt közönséges halandó? - Gondolkozik a válaszon, majd megköszörüli a torkát. Az arcán látom, hogy ez olyan információ, amit nem feltétlenül szabadna elmondani a nekem.:
- Elmélkedő volt, legalábbis ezt mondják. Nagyon ritka képesség, de a sötét oldalt erősíti.
- Igen, pontosan mit is takar ez az "Elmélkedő" ? - Nem akaródzik elmondani, de csak azért is ki fogom szedni belőle.:
- Talán a legegyszerűbben úgy tudnám neked leírni, hogy boszorkány. Az csak a meséhez tartozik, hogy nem ismerte férje képességét, ami pedig a jó oldal legerőssebbikeihez tartozott. - Hirtelen egy elég komoly kérdés merül fel bennem:
- Aaron! Itt a Varázsvilágban nem te döntöd el, hogy jó vagy-e vagy rossz? Ez be van osztva és kész? Nincsen vita, vagy a "másik osztályba szeretnék járni" ? - Szomorúan néz rám, s bólint.:
- Igen, elég jól megfogalmaztad.
- Még egy kérdés: Miért volt olyan fontos a "boszorkány" átka? - A szemembe néz. :
- Minden emberben több a hajlam a rosszra, mint a jóra. Ő az egész jó-rossz háború kimenetelét egyetlen ember nyakába varrta, s az tűnik te vagy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése